torsdag 11 augusti 2011

Way out West - solen går ned i havet

"One good thing about music, when it hits, You feel no pain" sjunger Bob Marley i Trenchtown Rock. Den närmaste tiden gungar stan av musik igen, som den ska göra under sommaren.
Ikväll är det dags för Way out West att slå upp portarna och huvudarenan i Slottskogen kompletteras nu, som tidigare år med spelningar på många olika ställen runt om i Göteborg. Kulturförvaltningens Stora Teatern och Lagerhuset är också med.
Det är något väldigt tilltalande i det här sättet att ordna större evenemang. hela centrala stadsrummet är en arena och händelserna präglar stan. Jag tror att det här är den väg vi kommer att gå för att skapa en ännu mer levande och attraktiv stad för göteborgarna och för dem som gärna kommer hit. Och då är det inte bara stora evenemang som WoW eller nästa veckas stora händelse Kulturkalaset, även det bjuder på mycket musik i alla former, som räknas, utan även de mindre händelserna. Här finns spontana eller halvspontana initiativ som cykelfestivaler, Andra Långdagen, klädbytardagar osv som är minst lika viktiga för känslan av att vara med och skapa det som händer.
Solen går alltid ned i väster. Sedan är det drag hela natten.